Velkommen til Klausann.dk

Kender du det….

- at være så fascineret af et emne, - et håndværk eller processerne og historien omkring det?
 

Sådan har jeg det med uld!

Det startede først i ’90erne. Jeg tjente til et gotlandsk lam ved at servere til en fødselsdagsfest. Siden har dyret, og specielt ulden haft taget i mig.

Jeg har altid strikket og lavet håndarbejde; da jeg var 5 år hæklede min mor en fin frakke til mig, - og jeg sad ved siden af hende i sofaen og hæklede én præcis mage til, til min dukke.

Jeg var frygtet i familien, for alle mine gaver var bløde – og håndlavede… Og de hadede det!

Derfor begyndte jeg at sælge de ting,  jeg laver; for det er stadig processen og resultatet, der interessant for mig. –Jeg kan slet ikke lade være… - Og de fleste arbejder findes kun i ét eksemplar

I dag vil familien gerne have mine ting, - men nu kan de købe det

Jeg har i efterhånden mange år, taget lidt rundt på markeder med mine ting. Specielt omkring dyrskuer, hvor de besøgende har en vis forståelse og indsigt i materialet. De sidste par år har jeg udstillet og været lettere tilknyttet Skjern-Egvad museum, især på Bundsbæk Mølle, hvor jeg sælger mine ting og har arbejdende værksted med bl.a. håndspinding og andet håndarbejde tilknyttet forarbejdning af ulden.På det sidste er jeg, på mange opfordringer, begyndt selv at lave opskrifter. Man kan således købe både færdigvarer, opskrifter og garn til selv at strikke eller hækle.

Denne hjemmeside kunne sagtens have været dyr og meget professionel med indkøbskurve og direkte overførsel af betalinger - men det er mit ønske, at have en forudgående dialog med eventuelle købere og andre, der er interesseret i varer og emner.

Under fanebladet ’Om Uld’ har jeg nedskrevet alle de oplysninger, jeg har fået fortalt eller har læst i gamle bøger om alle uldens forunderlige egenskaber. I ’gamle dage’ var ulden fra dyrene på den måde en stor del af det, at holde og opretholde livet.

Jeg håber, at du som besøgende får lyst til at bestille nogle af mine varer, eller evt. bidrage med yderligere oplysninger, som kan fortælle den interessante historie om uldens værdier, og du er velkommen til at sende mig en mail. Jeg vil svare så hurtigt jeg kan.

Endnu engang Velkommen